ANDREJ PLENKOVIĆ I ZORAN MILANOVIĆ O NOVINARU MATIJANIĆU: "Ako je dio toga tačno, nije dobro"

I predsjednik i premijer Republike Hrvatske komentirali su u Sinju smrt Vladimira Matijanića.

  • Regija

  • 07. Avg. 2022  07. Avg. 2022

  • 1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković su u Sinju. Obojica su dala izjave za medije, a dotaknuli su se i teme smrti novinara Vladimira Matijanića.

Upitan za slučaju smrti splitskog novinara Vladimira Matijanića kojeg su po tvrdnjama njegove partnerice zdravstveni radnici odbili hospitalizirati Plenković je rekao da taj slučaj treba ispitati.

Podsjetio je da je resorni ministar najavio da će biti proveden nadzor u KBC-u Split i da Državno odvjetništvo u tom slučaju provodi izvide. Dodao je da on nema nikakvu informaciju koja bi bila dodatna vrijednost onome što je pročitao u medijima, piše 24sata.hr.

Izrazio je saučešće porodici i svim njegovim kolegama, kazavši da je uvijek grozno kada neko umre u tako mladoj dobi

'Ako je dio toga tačno, nije dobro'

Milanović je poručio kako je Matijanić "prije svega čovjek, a onda novinar".

"Ono što je izjavila njegova partnerica, to je cijeli niz jako ozbiljnih stvari. Toliko ozbiljnih i zabrinjavajućih da to treba detaljno ispitati. To je nevjerovatno. Ako je dio toga tačno, nije dobro", izjavio je Milanović.

Kako smo već pisali, Matijanićeva životna partnerica Andrea Topić na Facebooku je detaljno opisala kako su dan prije njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu te tražili da ga hospitaliziraju. Navela je kako je Matijanić imao Sjogrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dvije autoimune bolesti. Obolio je i od covida.

Topić je u objavi opisala koliko su puta zvali bolnicu, koliko puta Hitnu pomoć te kako ga Hitna nakon prvog dolaska također nije željela odvesti u bolnicu, a drugi put kad su došli, kada mu se stanje još pogoršalo, bilo je prekasno. Portal Index objavio je audiosnimke poziva hitnoj pomoći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...