PARTNERICA NOVINARA MATIJANIĆA UPUTILA POZIV NA PROTEST: "Ovu tišinu oko mene ne bih poželjela nikome" (VIDEO)

Šest mjeseci nakon tragične smrti velikog novinara Vladimira Matijanića, Hrvatsko novinarsko društvo organizira protest pod sloganom "Oprostite što smetam, ne mogu disati".

  • Regija

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 0

“Na prosvjedu 5. februara ponovo će se upozoriti na to da aktualna vlast zataškava ovaj slučaj i okolnosti novinarove smrti”, kazali su iz vodstva HND-a.

Podsjećaju da ni nakon šest mjeseci nije pokrenut službeni postupak, niko nije smijenjen, niti je iko odgovarao, čak ni na disciplinskim ili etičkim odborima. HND je podijelio i snimljene izjave Matijanićeve životne partnerice Andree Topić, njegovih prijatelja i kolega koji su također građane pozvali na protest.

"Ovakva tišina znači da ste sami"

 Topić u videu govori:

“Ovakva tišina je u našem domu već zadnjih šest mjeseci. To jest, bit će točno šest mjeseci 5. veljače, kada ćemo prosvjedovati na Markovom trgu u Zagrebu. Ovakvu tišinu ne bih poželjela nikome. Ta tišina znači da ste ostali bez nekoga tko vam je bio jako drag. Ta tišina znači da vam je kuća apsolutno prazna. Ta tišina znači da ste sami.

Za sve nas koji ne bismo trebali niti smjeli biti sami, jer ovakvih slučajeva kao što je Vladin je zaista previše za jednu ovako malu državu… Za sve nas i za sve vas kojima se nažalost to sutra može dogoditi, ako se nešto ne promijeni jer ništa se ne mijenja, dođite u Zagreb na Markov trg na prosvjed HND-a 5. veljače. Vidimo se”, prenosi Telgram.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...