AKO IMATE PARA ZA BIFTEK: Ovo je pravi sos

Ukoliko razmišljate o pravljenju bifteka potreban je dobar sos. Ovo je jedan brzi i jednostavni sos od gljiva koji će oduševiti svojim okusom.

  • Gastro

  • 15. Avg. 2022  15. Avg. 2022

  • 0

Sastojci:

200 grama svježih gljiva

1 konzerva od 200 grama rezanih gljiva

250ml vrhnja za kuhanje

1 češanj bijelog luka

50 grama putera

so

biber

Priprema.

1. Svježe gljive oguliti i isjeckati. Bijeli luk sitno isjeckati.

2. U tavu staviti bijeli luk sa puterom i pržiti dok se ne počne karamelizirati.

3. Dodati u tavu svježe gljive pa dinstati dok gljive ne budu skoro gotove.

4. Dadati gljive iz konzerve i vrhnje za kuhanje pa začiniti sa solju i biberom i nastaviti dinstati dok se sve dobro ne ugrije.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...