VOJIN MIJATOVIĆ NAKON BANJALUČKOG SKUPA ZA „SB“: „Mi igramo za BiH, a Dodik i njegova opozicija neka slobodno igraju za Srbiju i Rusiju…“

U dvorani Mejdan u Banjoj Luci sinoć je održan skup "Pokreta za državu", čime je ovaj pokret zvanično krenuo u kampanju širom bh. entiteta Republika Srpska.

  • Politika

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 9

Osim kandidata, skupu su prisustvovali predsjednici SDA i SDP-a, Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić, potpredsjednik SBB-a Nermin Džindić, Vojin Mijatović, Edin Ramić te predstavnici ostalih stranka koje učestvuju u "Pokretu za državu".

"Sinoć smo zvanično otvorili kampanju Pokreta za državu. Naša kampanja krenula je iz Banja Luke i preko Trebinja, Foče, Višegrada, Prijedora, Gradiške, Doboja, Modriče, Bijeljine…, završit ćemo našu kampanju 29.09. u Zvorniku.

Sinoć u punom Mejdanu jasna poruka i Dodikovom režimu i Dodikovoj opoziciji ovo je Bosna i Hrrcegovina“, poručio je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Mijatović je za „Slobodnu Bosnu“ kazao kako je Pokret za državu jedina alternativa između jednih koji manje mrze BiH i drugih koji više mrze BiH.

„Mi smo jedina multietnička politička opcija u entitetu Republika Srpska, mi smo bosanskohercegovačka reprezentacija i jedina istinska alternativa između jednih koji manje mrze BiH i drugih koji više mrze BiH.

Nakon 2. oktobra ništa više neće biti isto, a snovi o secesiji padaju u vodu“, kazao je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a BiH nakon skupa u Banjoj Luci kazao je za „SB“ da je ono što je viđeno sinoć u Medjanu  pokazatelj da Bosne i Hercegovine itekako ima u entitetu RS.

„Građani nas mole da izdržimo do kraja i da projekat Pokreta za državu nastavi da živi i nakon izbora.

Probudili smo nadu i nikad nećemo iznevjeriti naše građane kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Mi igramo za BiH, a Dodik i njegova opozicija neka slobodno igraju za Srbiju i Rusiju“, kazao je Mijatović, dodajući kako će evropska i građanska BiH sigurno pobijediti.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...