POČELA AKCIJA KODNOG IMENA "BUMERANG": Policija u Sarajevu pretresa imovinu Admira Arnautovića Šmrka i odbjeglog Maglića

Akcija, kako dodaju, ima za cilj pronalazak skupocjenih vozila, nekretnina, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari veće materijalne vrijednosti koji potječu iz krivičnih djela za koja se osumnjičeni terete.

  • Hronika

  • 24. Sep. 2022  

  • 0

Policija Kantona Sarajevo provodi akciju kodnog naziva "Bumerang", saopćio je MUP KS.

- Tokom ove akcije, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, provode se pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo s ciljem pronalaska predmeta koji potječu iz krivičnih djela za koja su osumnjičeni A. A. koji je nedavno uhapšen od policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo i kojem je, na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud BiH odredio mjeru pritvora, kao i drugoosumnjičeni A. M. koji je u bjekstvu i za kojim policija traga - saopćio je MUP KS.

Akcija, kako dodaju, ima za cilj pronalazak skupocjenih vozila, nekretnina, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari veće materijalne vrijednosti koji potječu iz krivičnih djela za koja se osumnjičeni terete. Više informacija će biti poznato nakon što aktivnosti koje su u toku budu okončane, dodali su iz policije.

Podsjetimo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Adnanom Maglićem, rođenim 1985. godine, raspisana je potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...