KO JE "ZABORAVIO" PODIĆI OPTUŽNICU PROTIV ŠMRKA: Zbog nerada Tužilaštva višestruki povratnik u kriminalu uskoro će u kućni pritvor!

S obzirom na to da nije podignuta optužnica u zakonskom roku od devet mjeseci, Arnautović napušta pritvorsku jedinicu u Vojkovićima

  • Hronika

  • 16. Jun. 2023  16. Jun. 2023

  • 1

Tužilaštvo BiH jučer je uputilo prijedlog Sudu BiH za određivanje kućnog pritvora i izricanje mjera zabrane Admiru Arnautoviću Šmrku.

S obzirom na to da nije podignuta optužnica u zakonskom roku od devet mjeseci, Arnautović napušta pritvorsku jedinicu u Vojkovićima. 

"Tužilaštvo BiH je dana 15.06.2023. godine uputilo Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane Admiru Arnautoviću, osumnjičenom za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama, pranja novca i drugim krivičnim djelima", kazali su iz Tužilaštva BiH.

Sudu je predloženo da se osumnjičenom izrekne mjera zabrane napuštanja adrese prebivališta (kućni pritvor), uz mjeru zabrane putovanja i zabrane komunikacije sa osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu.

"Istraga u ovom predmetu se vodi od kraja septembra 2022. godine, a još uvijek nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi. Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći", navode iz Tužilaštva.

Arnautoviću je pritvor određen 22. septembra 2022. godine, a prema zadnjem rješenju suda o produženju pritvor mu može trajati najdalje do 20. juna 2023. godine.

On je osumnjičen za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

U toku akcije u kojoj je Šmrk uhapšen zaplijenjena je velika količina imovine, među kojom su skupocjeni automobili, novac i nekretnine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...