DRAGAN BURSAĆ KOMENTARISAO REZULTATE IZBORA: "CIK spava, samo Sebija može biti novi lider SDA, Dodik pobijedio Vučića"

Kada je riječ o SDA i porazu Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH on tvrdi da je SDA partija jednog čovjeka.

  • Politika

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 1

Dragan Bursać kolumnista je gostujući u programu N1 komentarisao najnovije rezultate Općih izbora u BiH. Za Bursaća je pobjeda Dodika, prema najnovijim rezultatima, zapravo poraz službenog Beograda koji je, kako ističe, podržao Dodikovu protivkandidatkinju Jelenu Trivić. Također, Bursać je komentarisao i poraz Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH.

Busrać je na početku prvo kritikovao članove Centralne izborne komisije BiH.

“Ljudi imaju posao jednom u dvije odnosno četiri godine i odluče da idu da spavaju, odu da spavaju tako što kažu da njegova konkurentkinja vodi sa sedam hiljada glasova razlike i spavaju jer je san najbitniji i onda se probude i neće biti press konferencije. Ja imam četiri para podočnjaka i nisam dočekao njihove rezultate”, pojasnio je Bursać.

Kada je riječ o SDA i porazu Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH on tvrdi da je SDA partija jednog čovjeka.

“Ako se Sebija ne kandiduje za predsjednicu SDA ostat će gdin Izetbegović, ja ne znam želi li on ostane tu uopšte jer oni nemaju nikog drugog na liderskoj poziciji”, naveo je Bursać.

Pobjeda Dodika, prema podacima Centralne izborne komisije BiH ima više poruka, naveo je Bursać.

“Uspio je da pobijedi i Vučićev režim u Beogradu koji je bio naklonjen opoziciji u RS i što je bitnije njegova fotografija sa agresorom Putinom dominantnija od fotoghrafija opozicije sa Vučićem”, kazao je Bursać.

On je također naveo da je Aleksandar Vučić i njegovi mediji koje kontroliše podržavali opoziciju.

“Milorad Dodiku je bliži Putinu nego Vučić, uspio je da se otrgne i uspio je da produži karijeru i politički život. On će se pitati u odnosima sa Srbijom”, istakao je Bursać.

Izmjene Izbornog zakona BiH koje je sinoć nametnuo visoki predstavnik Bursać je pojednsotavnio da će biti očigledno da se bez HDZ ne može, što je svođenje jednog naroda na jednakost jednoj stranci za Bursaća, neprihvatljivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...