DIREKTOR AERODROMA TUZLA DŽEVAD HALILČEVIĆ IMA DOBRE VIJESTI ZA BH. DIJASPORU: “Imat ćemo čak pet puta sedmično letove za Beč i Memmingen, četiri za...”

MAT je godinama imao samo jednog avioprijevoznika, a samim tim je i poslovao pod stalnim rizikom, što je potvrđivalo i mišljenje s rezervom prilikom eksterne revizije.

  • Ekonomija

  • 20. Okt. 2022  20. Okt. 2022

  • 0

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) očekuju da će ove godine premašiti plan koji iznosi 400.000 prevezenih putnika.

Tim očekivanjima ide u prilog dolazak nove aviokompanije Ryanair, ali i gašenje baze Wizz Aira u Sarajevu, što je već dovelo do povećanja broja letova iz Tuzle.

“Sa sigurnošću možemo reći, da ćemo povratkom linije za Eindhoven iz Sarajeva u Tuzlu te povećanjem broja letova na postojećim linijama, naš obim posla u novembru povećati za 15 do 20 posto.

To je nivo saobraćaja koji mi imamo u ljetnim mjesecima.

"Naprimjer, imat ćemo čak pet puta sedmično letove za Beč i Memmingen, četiri puta sedmično za Dortmund, što u mnogome olakšava planiranje putnicima", kaže direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Tuzlanski aerodrom od 1. novembra dobija još jednu aviokompaniju koja će prevoziti putnike, a to je Ryanair, koji u zimskom planu letenja kao destinacije nudi aerodrom Arland kod Stockholma, Memmingen i Beč.

“Mi smo u prvih devet mjeseci ove godine imali 330 hiljada putnika.

"S obzirom na broj linija u posljednja tri mjeseca, gotovo sa sigurnošću možemo reći da ćemo prebaciti naš plan od 400 hiljada putnika na nivou godine", navodi Halilčević.

On dodaje da MAT traži prijevoznika za Istanbul, i ističe da imaju interes da se broj avioprijevoznika iz Tuzle poveća.

"Imamo listu želja kada su u pitanju nove destinacije, a to su Hamburg i Dusseldorf u Njemačkoj, ljudi dosta traže destinacije u Belgiji te Francuskoj, gdje prednjači Pariz, ima interesa za London i Dublin", navodi Halilčević, prenosi Faktor.

MAT je godinama imao samo jednog avioprijevoznika, a samim tim je i poslovao pod stalnim rizikom, što je potvrđivalo i mišljenje s rezervom prilikom eksterne revizije.

Tokom zimskog reda letenja putnicima će biti dostupno 15 destinacija u Njemačkoj, Švedskoj, Austriji, Francuskoj i Holandiji, a za očekivati je za od 1. aprila u planu vidimo još neke destinacije koje traže putnici i menadžment MAT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...