NARUŠEN UZGLED DRŽAVE: Zastava Crne Gore na biračkom odboru postavljena na metli

Grb i Zastava se ne mogu upotrijebiti kao robni ili uslužni žig, dizajn, ili kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ili usluga

  • Regija

  • 23. Okt. 2022  

  • 0

Lokalni izbori održavaju se danas u Crnoj Gori i to u 14 općina. Međutim, na jednom od biračkih mjesta narušen je ugled i dostojanstvo države na način što je crnogorska zastava okačena na metli.

Prema Zakonu o državnim simbolima, zastava ne smije biti postavljena tako da dodiruje tlo, niti kao prostirka, zavjesa i slično.

Grb i Zastava ne smiju se upotrebljavati ako su oštećeni ili ako su zbog izgleda nepodobni za upotrebu, navodi se u Zakonu o državnim simbolima, prenosi CDM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...