DUNOVIĆ ZADAO NOVI UDARAC KONAKOVIĆU: "Neki misle da su lideri samim time što u dođu u emisiju i kažu da su hrabri, pošteni i da 'liderišu'!"

"A programski ciljevi sa HDZ-om u ovom momentu... sretno svim onim strankama sa sjedištem u Sarajevu koje smatraju da su to programski ciljevi. Da li dijele neke zajedničke vizije o budućem uređenju BiH, ja to zaista ne bih komentarisao", kazao je Dunović.

  • Politika

  • 04. Nov. 2022  04. Nov. 2022

  • 6

Potpredsjednik DF-a Milan Dunović osvrnuo se na pitanje formiranja vlasti u programu TVSA. Dunović je rekao da Predsjedništvo DF-a još uvijek nije zasjedalo te da, samim time, nisu razmatrali pitanje formiranja vlasti.

Dunović je rekao da mu je čudno da se bombastično najavljuje formiranje vlasti i najavljuje neka većina u Federaciji BiH, a još uvijek uopšte ne znamo ko će činiti federalni Dom naroda jer CIK nije donio odluku kako će se popunjavati ova zakonodavna institucija.

"Znači, imamo osam stranaka koje pričaju o tome da imaju većinu, a zapravo ne zna niko da li postoji većina i šta je sa federalnim Domom naroda. I, sa druge strane, vidim da u toj grupaciji ima nekih stranaka koje nemaju delegata na određenom nivou vlasti a pričaju o većini. Naprimjer, PDA nema nijednu ruku u državnom Paralamentu, Nove generacije nemaju u federalnom i tako dalje, a dio su te neke većine. Pa onda predsjednik NiP-a gospodin Dino Konaković sa 67 hiljada osvojenih glasova zove DF koja ima 107 hiljada osvojenih glasova. Malo su se zamijenile teze. Neki ljudi misle da su lideri samim time što dođu na gostovanje i u kameru kažu da su oni hrabri, pošteni, da liderišu i tako dalje. To jednostavno nije dovoljno", rekao je Dunović i dodao:

"Poučeni iskustvima iz ranijih mandatnih perioda, zaista će biti čudno funkcionisanje vlasti u kojoj, naprimjer, imamo osam plus nekoliko stranaka, pa HDZ kao nezaobilazan faktor, kako to i "osmorke" vole reći, a na državnom nivou još i SNSD ili neko drugi. Nisam siguran kako bi ta parlamentarna većina funkcionisala pogotovo kada se u posljednje vrijeme u medijskom prostoru govori o programskoj koalicji sa HDZ-im. Što se tiče DF-a, mi nikada ne možemo imati programsku koalciju sa HDZ-om. Mi možemo imati koaliranje sa HDZ-om, govorim o prethodnom periodu, u cilju sprečavanja njihovih namjera u ostvarivanju njihovih političkih ciljeva. A programski ciljevi sa HDZ-om u ovom momentu... sretno svim onim strankama sa sjedištem u Sarajevu koje smatraju da su to programski ciljevi. Da li dijele neke zajedničke vizije o budućem uređenju BiH, ja to zaista ne bih komentarisao", kazao je Dunović.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...