PRIHVAĆEN PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA BiH: Admiru Arnautoviću Šmrku produžen pritvor za još tri mjeseca

To znači da je Arnautoviću (Šmrku) pritvor produžen do 20. marta 2023. godine ili do nove odluke suda.

  • Hronika

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH da se Admiru Arnautoviću Šmrku, osumnjičenom za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede, produži mjera pritvora za naredna tri mjeseca.

To znači da je Arnautoviću (Šmrku) pritvor produžen do 20. marta 2023. godine ili do nove odluke suda.

On se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH iz 22. septembra ove godine.

Ranije su nakon njegovog hapšenja iz Suda BiH naglasili da se Arnautović tereti da je djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...