ŠANSA ZA ZAPOSLENJE: Samo jednoj njemačkoj kompaniji treba 25 hiljada radnika

U 2023. godini traže 5.500 pripravnika i studenata.

  • Ekonomija

  • 09. Jan. 2023  09. Jan. 2023

  • 1

Njemačka je gladna radne snage koju sve više pokušava dobaviti i iz zemalja Zapadnog Balkana.

Sada je objavljeno da njemačkoj nacionalnoj željeznici (Deutsche Bahn) ove godine trebaju novi radnici, njih čak 25 hiljada.

Oko devet hiljada bit će raspoređeno na radna mjesta koja su nova i koja se tek uvode u kompaniji Deutsche Bahn, prenosi BizLife.

Cilj je poboljšati kvalitet poslovanja, a žele udvostručiti broj putnika i izvršiti generalni remont djelimično dotrajale infrastrukture. Ovoj velikoj kompaniji neće biti lako naći toliki broj radnika.

U 2023. godini traže 5.500 pripravnika i studenata, 4.200 stručnjaka za održavanje šina i željezničkih vozila, 3.000 radnika za građevinske projekte i nadzor gradilišta, 2.100 vozača vozova, 1.600 dispečera, 2.200 zaposlenih u službi vozova i 2.000 IT stručnjaka.

Direktor Deutsche Bahna rekao je da će se u budućnosti sve više kvalifikovanih radnika dovoditi iz inostranstva, na primjer iz južne Evrope, balkanskih zemalja i Turske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...