MILANOVIĆ ODUŠEVIO SVEKOLIKE SRBE: "Naš Srbenda matirao i Prištinu i Zagreb!" 

Tabloidi u Srbiji bez izuzetka prenose i analiziraju izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o tome kako je Kosovo “oteto od Srbije”.  

  • Mini market

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 1

"Ustaše u ratu zbog Kosova", glavni je naslov na naslovnici tabloida Informer, jednog od najvulgarnijih režimskih medija u Srbiji, koji se uz to pita je li Milanović "dobio izljev iskrenosti u mozak"  

Milanović matirao Prištinu i Zagreb – javlja srbijanski tabloid na naslovnici jučerašnjeg izdanja, uz nadnaslov: “Brutalno napadnut zbog istine”. Tekst na petoj stranici nosi naslov: “Zagreb i Priština na aparatima zbog Milanovića.”  

Tabloidi u Srbiji bez izuzetka prenose i analiziraju izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o tome kako je Kosovo “oteto od Srbije”.  

“Ova istina zaboljela je neprijatelje Srbije”, tumači tabloid Alo i dodaje: “Nakon što je rekao istinu o Kosovu, hrvatski predsjednik se našao na meti napada.” 

Milanović se u komentarima srpskih tabloida redovno naziva “Naš Srbenda”, što je nastavak opsesivne priče srpskih kvazi historičara koji uporno pokušavaju dokazati da su Hrvati zapravo Srbi koji su prešli na katoličanstvo.   

Dnevni list Blic na drugoj i trećoj stranici objavljuje nešto ozbiljniju analizu pod naslovom: "Treba li vjerovati Milanoviću čak i kad darove nosi."

"Ako nešto zna predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, zna izazvati pažnju javnosti bombastičnim izjavama. Može se reći da mu je to uža specijalnost. U tom pogledu možda je najviše zapaljivih stavova imao prema Srbiji kojoj je uglavnom prijetio, provocirao je, vrijeđao, omalovažavao i optuživao. Ali nekad mu se, svjesno ili nesvjesno, omakne da kaže nešto što godi našim ušima. Posljednji put u ponedjeljak, kad je izjavio da su Hrvatska i međunarodna zajednica oteli Kosovo Srbiji, piše u tom tekstu Blic. Potom se nabrajaju Milanovićeve ranije izjave “kojima je uglavnom poticao negativne emocije” – “šaraj malo, brate” i “šaka jada, a žele biti gospodari Balkana” – ali i izjave za koje Blic kaže da spadaju u rubriku “što je autor htio reći” jer se “ne zna je li nas branio ili napadao”. Tu Blic podsjeća i na Milanovićeve izjave o Srebrenici, u kojima relativizira genocid.   

“Poslije svega, ostaje pitanje kako shvatiti Zorana Milanovića? Uzimati njegove izjave zdravo za gotovo ili ih ignorirati? Je li u pitanju klasična manipulacija ili predsjednik Hrvatske samo ne razmišlja o onome što izgovara”, pita se dalje Blic. Pa citira bivšeg diplomata Zorana Milivojevića koji komentira da je “Milanović prvi u regiji rekao notornu istinu i povukao nogu”.  

"Vidimo i da druge zemlje članice EU koje su priznale neovisnost Kosova polako shvaćaju svu kompleksnost kosovskog pitanja. Prije svega, mislim na Mađarsku. Sve to ukazuje da pokušaji zapada da se brzo riješi kosovsko pitanje, prizna takozvana neovisnost, realno i nisu baš toliko na zdravim nogama", poručuje Milivojević u Blicu.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...