IZ MANJEG BH. ENTITETA TVRDE: "Zakon o nepokretnoj imovini RS stupio na snagu!" (VIDEO)

Iz Uprave su naglasili da nastavljaju obavljati poslove i zadatke u okviru svojih nadležnosti u skladu sa Ustavom i zakonima RS koji su na pravnoj snazi.

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2023  

  • 0

Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti danas je stupio na snagu, saopćeno je iz Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS.

Podsjetili su i da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona Ustavnom sudu BiH. Tvrde da Sud nije donio privremenu mjeru kojom bi se zabranila primjena Zakona o nepokretnoj imovini.

Također, predsjednik Ustavnog suda BiH može izuzetno u nemogućnosti sazivanja sjednice da odredi privremenu mjeru za koju smatra da treba da je donese u interesu stranaka ili pravilnog vođenja postupka, prenosi RTRS.

Iz Uprave su naglasili da nastavljaju obavljati poslove i zadatke u okviru svojih nadležnosti u skladu sa Ustavom i zakonima RS koji su na pravnoj snazi.

No, visoki predstavnik Christian Schmidt je jučer objavio da je suspendovao primjenu Zakona o nepokretnoj imovini RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...