RADE KRUNIĆ IZNENADIO NOVINARE: “Ne poredite me s njim, ja sam ja. Ja sam Rade..."

"Za mnoge od nas igrati eliminacione utakmice je nešto novo, ovo nije liga gdje osvajaš tri, jedan ili nula bodova. Ovdje prolazi samo jedan tim i mi smo spremni na to", kazao je Krunić.

  • Sport

  • 08. Mar. 2023  

  • 0

Ekipa Milana večeras gostuje kod Tottenhama i brani prednost od jednog gola. Meč je sa trenerom Stefanom Piolijem na press konferenciji najavio Rade Krunić.

Bh. reprezentativac Rade Krunić upitan je da li se može porediti sa Franckom Kessieom, bivšim veznjakom Milana koji trenutno igra za Barcelonu.

“Ne poredite me s njim, ja sam ja. Ja sam Rade i mogu pomoći na svoj način. Mogu odigrati na više pozicija i spreman za svaku. Smatram se pravim univerzalcem ove ekipe. Po mom mišljenju, što više pozicija igraš - više se sviđaš treneru”, kazao je Krunić i dodao:

“Dobro smo pripremili utakmicu, sigurno će odlučiti detalji. Imamo malu prednost, ali trebamo igrati našu igru, držati posjed i da kontrolišemo loptu. Svi od nas trebaju dati nešto u odbrani i napadu. Za mnoge od nas igrati eliminacione utakmice je nešto novo, ovo nije liga gdje osvajaš tri, jedan ili nula bodova. Ovdje prolazi samo jedan tim i mi smo spremni na to.”

Trener Stefano Pioli kazao je:

“Imati svog trenera na strani je uvijek važno. Conteov povratak će dati poticaj Tottenhamu. Spursi će biti dobro pripremljeni i visoko motivirani, i sigurno će dati sve da probaju i prođu. Kao i mi. Igrat će sa veći intenzitet nego u prvoj utakmici. Očekujemo da će biti mnogo agresivniji, posebno na početku svakog poluvremena. Opasni su nakon prekida.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...