REAKCIJA OHR-a NA UVOĐENJE SANKCIJA DRAGANU STANKOVIĆU: “Savjesni državni službenici ne bi sebe trebali dovesti u..."

“OHR pozdravlja najavu Tužiteljstva BiH da će istražiti djela koja se navode u posljednjim odlukama SAD-a o sankcijama”, zaključili su iz OHR-a.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 1

Nakon što su na crnu listu Ministarstva finansija SAD-a dospjele još tri osobe iz BiH (Osman Mehmedagić, Dragan Stanković i Edin Gačanin), danas se oglasio OHR i dao komentar sa sankcionisanje direktora Geodetske uprave RS, Dragana Stankovića.

“Akcije koje je preduzelo Ministarstvo finansija i trezora SAD-a jačaju vladavinu prava i pomažu da se javne institucije ne koriste u političke svrhe. Niko ne bi trebao biti iznenađen što nepoštivanje vladavine prava ima svoje posljedice. Direktor Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, Dragan Stanković, je bio angažiran u aktivnostima koje su u suprotnosti sa pravnosnažnim odlukama Ustavnog suda BiH i koje podrivaju Dejtonski mirovni sporazum kršenjem zabrane raspolaganja državnom imovinom”, naveli su iz OHR-a i dodali:

“Savjesni državni službenici ne bi sebe trebali dovesti u ovu vrstu pravne opasnosti”.

“OHR pozdravlja najavu Tužiteljstva BiH da će istražiti djela koja se navode u posljednjim odlukama SAD-a o sankcijama”, zaključili su iz OHR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...