DOČEK IZ NOĆNE MORE: Bivši potpredsjednik SAD-a izviždan na skupu - „Volim i ja vas…“(VIDEO)

Okupljanje se održava u ključnom trenutku republikanske predsjedničke kampanje.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2023  15. Apr. 2023

  • 0

Bivši potpredsjednik SAD-a Mike Pence, jedan od potencijalnih kandidata za Bijelu kuću, nastojao se pozicionirati udesno od svog bivšeg šefa i najizglednijeg republikanskog kandidata za izbore 2024. godine Donalda Trumpa na godišnjoj konferenciji NRA u petak, pozivajući na uvođenje naoružanih stražara u škole i brže pogubljenje napadača.

No, kao znak da se Pence suočava s teškom bitkom da pridobije Trumpove obožavatelje i osvoji republikansku predsjedničku nominaciju, odjekivali su zvižduci u dvorani Nacionalne udruge za oružje u Indianapolisu, vodeće grupe u zemlji koja zagovara pravo na nošenje oružja, dok se Pence penjao na pozornicu da održi govor.

-Volim i ja vas, našalio se Pence, prije nego što se pohvalio svojim pravom na nošenje oružja i obećanjem da neće dopustiti "liberalnim spletkarošima" da pobijede, nastojeći se pozicionirati kao Trumpova opozicija. Trumpa su neki ljubitelji oružja optužili da ne mari dovoljno za pravo na nošenje oružja.

-Vjerujem da je došlo vrijeme za uvođenje saveznog zakona o smrtnoj kazni, s ubrzanim žalbenim postupkom, kako bi se osiguralo da se oni koji se upuste u masovnu pucnjavu suoče s pogubljenjem unutar nekoliko mjeseci, a ne godina, rekao je Pence, bivši guverner Indiane, pred skupnom od nekoliko stotina ljudi, od kojih su mnogi nosili majice i kape s Trumpovim imenom.

Pence, koji je kritizirao Trumpa zbog događaja 6. januara 2021. kada su njegove pristaše nahrupile na Kapitol, dobio je slabašan pljesak na početku govora, a potom sve više zvižduka kako je odmicao dalje.

Okupljanje se održava u ključnom trenutku republikanske predsjedničke kampanje.

Brojni drugi kandidati, uključujući najbližeg Trumpovog suparnika, floridskog guvernera Rona DeSantisa razmatraju hoće li se uključiti u trku za izbore 2024. i izazvati nominaciju bivšeg predsjednika. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...