UZBUNA U MOSKVI: Putinova ljubavnica se iznenada pojavila u javnosti, pod jakim osiguranjem stigla je u...

Smatra se da su ruski predsjednik i Alina u vezi još od 2008. godine, a Putin je tad još bio u braku s bivšom ruskom prvom damom Ljudmilom.

  • Svijet

  • 02. Maj 2023  

  • 3

Alina Kabajeva (39), bivša gimnastičarka i ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina, pojavila se na gimnastičkom Evgeniya kupu u Omsku u Sibiru, koji je organiziran za djecu iz ukrajinskih područja koje je okupirala Rusija. Bivša osvajačica zlatne olimpijske medalje, koju se rijetko može vidjeti u javnosti, pozirala je uz mlade sportaše i druge članove žirija.

Kabaeva se navodno dugo skrivala u Švicarskoj, gdje je 2015. godine, šuška se, rodila jedno od Putinove djece. No njezina putovanja na Zapad sad su drastično ograničena zbog sankcija nametnutih Rusiji.

Daily Mail piše kako je Alina u Omsk odletjela pod jakim osiguranjem, no zasad nije poznato koliko dugo će ostati u Sibiru.

A već neko vrijeme špekulira se kako Kabaeva cilja na glavnu političku ulogu u Putinovom režimu. Prema jednoj teoriji, ona želi naslijediti predsjednicu državnog senata za Vijeće Federacije, Valentinu Matvijenko (74), najvišu dužnosnicu u Putinovom okruženju, za koju mnogi smatraju kako je spremna za odlazak mirovinu.

- Takav nepotistički potez u konačnici bi mogao značiti i da Kabaeva želi naslijediti Putina na mjestu predsjednika - piše Daily Mail. Bivša gimnastičarka trenutno je šefica jednog medicinskog konglomerata u vlasništvu oligarha koji je odan Putinu.

Smatra se da su ruski predsjednik i Alina u vezi još od 2008. godine, a Putin je tad još bio u braku s bivšom ruskom prvom damom Ljudmilom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...