JOKIĆ I HARDEN BRILJIRALI: Nikola Jokić uništio "Sunse", Harden donio "Philadelphiji" pobjedu protiv "Celticsa"

Jokić je velikom serijom izjednačio, a potom i povećavao prednost "Denvera". Sljedeće dvije utakmice ova dva tima igraju se u Phoenixu.

  • Sport

  • 02. Maj 2023  

  • 0

U pravom "revolveraškom" obračunu Nikola Jokić bio je rano jutros uspješniji od Davida Bookera, a njegovi "Denver Nuggetsi" od "Phoenix Sunsa" i u drugoj utakmici polufinala play offa Zapadne konferencije NBA lige. "Denver" je pobijedio 97-87. Jokić je briljirao sa 39 poena, 16 skokova i 5 asistencija.

S druge strane, Booker je ubacio 35 poena. Jednu od najlošijih utakmica u karijeri odigrao je "Denverov"  Jamal Murray koji je ubacio svega 10 poena promašivši svih 9 pokušaja za tri poena. Nešto bolju podršku imao je Booker u Kevinu Durantu koji je imao 24 poena, ali uz izuzetno loš šut iz igre.

Gosti iz Phoenixa imali su prednost sve do početka posljednje četvrtine kada se povrijedio Chris Paul, a  Durant i Ayton opterećeni ličnim greškama morali izaći iz igre. Jokić je velikom serijom izjednačio, a potom i povećavao prednost "Denvera". Sljedeće dvije utakmice ova dva tima igraju se u Phoenixu.

Unatoč sjajnoj igri Nikole Jokića, junak večeri u NBA play offu bio je James Harden, koji  je ubacio 45 poena u pobjedi "Philadelphia76-ersa" nad "Boston Celticsima" od 119-115.

U pobjedničkoj ekipi nije bilo Joela Embida koji se još uvijek nije oporavio od ozljede desnog koljena, pa je Harden sam preuzeo sve konce igre svog tima. Ubacio je 7 trojki, a njegov koš kojeg je postigao 8 sekundi prije kraja meča donio je prednost koju "Boston" nije uspio dostići. Veliku pomoć Hardenu je pružao Tyarese Maxey  sa ubačenih 26 poena. Jason Tatum je predvodio "Boston" sa 39 poena i 11 skokova.     

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...