KRVAVE BORBE ZA BAHMUT: Ukrajinci oslobodili 20 kvadratnih kilometara okupiranog teritorija, ruski agresori topništvom ruše...

"Nastavljaju se teške borbe s različitim rezultatima. U trenutnoj situaciji naše jedinice daju sve od sebe, pa i više od toga“, rekla je.

  • Svijet

  • 17. Maj 2023  

  • 0

Ukrajinske snage oslobodile su oko 20 kvadratnih kilometara teritorija od ruskih snaga oko istočnog Bahmuta posljednjih dana, rekla je sinoć zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar. Na Telegramu je napisala da su ruske snage "donekle" napredovale u samom gradu Bahmutu i da se teške borbe nastavljaju.

“Neprijatelj pomalo napreduje u samom Bahmutu, potpuno uništavajući grad topništvom. Osim toga, neprijatelj dovodi profesionalne padobranske jedinice. Nastavljaju se teške borbe s različitim rezultatima. U trenutnoj situaciji naše jedinice daju sve od sebe, pa i više od toga“, rekla je.

“Činjenica da odbrana Bahmuta traje toliko mjeseci i ima pomaka na određenim područjima pokazuje snagu naših boraca i visoku razinu profesionalnosti zapovjedništva odbrane. Podsjetit ću vas da je neprijatelj u prednosti u broju ljudi i naoružanju. Istovremeno, zahvaljujući akcijama naše vojske, on od prošlog ljeta nije uspio provesti svoje planove u smjeru Bahmuta”, dodaje ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...