ZORAN MILANOVIĆ, PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE: „Apeliram da se u vođenju državnih poslova i statusa svog naroda u BiH ponašate uspravnije, drskije…“

Milanović je poručio da je Hrvatska previše ovisna o ključnoj stvari, a to je svjetski, europski mir. 

  • Regija

  • 23. Maj 2023  

  • 7

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je u povodu Dana Šibensko-kninske županije sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine, a u obraćanju se osvrnuo na deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji izjavivši da RH nije dovoljno napredovala.

Milanović je rekao kako je došlo vrijeme da prestanu idealizirati i idolizirati Europsku uniju.

- Moja bilanca prvih deset godina Hrvatske u EU je - bez pretjeranog oduševljenja, molim, kazao je predsjednik RH, u svom osvrtu na skoru desetu obljetnicu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Dodao je da EU nije ispunjenje svih naših ovozemaljskih, vanzemaljskih i božanskih želja, da je ono za što se hrvatski narod trebao boriti, a to je Hrvatska, ispunjeno.

Milanović je također rekao kako mehanizmi odlučivanja EU nisu demokratski, da je sistem političke odgovornosti manji nego u Hrvatskoj i da o pitanjima mira i rata odlučuju ljudi koji za to nisu birani, dok se za mišljenje naroda ne pita. 

- To su ozbiljne stvari koje se prelamaju ili se mogu prelamati u nekoj sljedećoj krizi na naše vitalne nacionalne interese i zato apeliram stalno da se u vođenju državnih poslova, materijalnih interesa, statusa svog naroda, svog naroda u BiH, ponašate uspravnije, drskije. Sebičnost je način opstanka, rekao je okupljenima na svečanoj sjednici Milanović.

- Prestanimo s iluzijama, živimo u kompliciranom i nepravednom svijetu u kojem nas se za krupne odluke ne pita, važno je da sačuvamo samopoštovanje, dodao je.

Milanović je poručio da je Hrvatska previše ovisna o ključnoj stvari, a to je svjetski, europski mir. 

Ustvrdio je i kako je Hrvatska najslabija po korištenju europskog novca i kojeg trebamo iskoristiti što više.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...