NOVA DRAMA U RUSIJI: Muškarac s eksplozivom ušao u rusku regiju s okupirane teritorije, odjeknula je eksplozija...

Ruske vlasti nisu komentirale incident. Prema Telegram kanalima, incident je u fazi istrage.

  • Svijet

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Muškarac koji je nosio eksploziv pokušao je u srijedu ući u rusku regiju Rostov s teritorija "Narodne Republike Donjeck" koju je Rusija anektirala, javljaju Telegram kanali Baza, Mash i Shot.

Incident se dogodio 23. maja navečer oko regionalnog graničnog prijelaza Veselo-Voznesenka.

Kako javlja Telegram, muškarac se popeo preko ograde i pokušao trčati kroz šumu prema naselju Maksimov. Navodno su ga uočili graničari, koji su ga počeli loviti, ali je došlo do eksplozije i on je preminuo prije nego što su ga uhvatili.

Baza je istaknula da još uvijek nije jasno šta se tačno dogodilo i da je moguće da je eksploziv aktiviran slučajno, dok su Mash i Shot izvijestili da ih je muškarac namjerno aktivirao.

Ruske vlasti nisu komentirale incident. Prema Telegram kanalima, incident je u fazi istrage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...