"JASNO SMO DALI DO ZNANJA DA...": Ovo je prva reakcija Joea Bidena na neuspjelu pobunu u Rusiji

Rekao je kako je tokom vikenda razgovarao i s ključnim saveznicima SAD-a kako bi se uvjerio da svi razmišljaju slično o ovoj temi.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2023  

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden prvi je put lično komentirao neuspjelu pobunu plaćeničke grupe Wagner u Rusiji, koja je trajala manje od 24 sata.

"Zapad nije imao nikakve veze s tim", rekao je Biden dodavši kako je uputio svoj tim za nacionalnu sigurnost da prati subotnje događaje u Rusiji i izvještava ga "iz sata u sat" te pripremi niz mogućih scenarija.

Rekao je kako je tokom vikenda razgovarao i s ključnim saveznicima SAD-a kako bi se uvjerio da svi razmišljaju slično o ovoj temi.

"Ključno je da smo koordinirani u svom odgovoru, ali i u svojim očekivanjima", rekao je Biden dodavši kako su se svi ključni saveznici "složili da ne smijemo dati Putinu nikakve izgovore da odgovornost za ovo prebaci na Zapad ili NATO", prenosi Index.hr.

"Jasno smo dali do znanja da nismo uključeni u ovo. Nemamo baš nikakve veze s tim. To je dio borbe unutar ruskog sistema", rekao je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...