SRĐAN MAZALICA KRITIKUJE VISOKOG PREDSTAVNIKA: "Schmidt je izgubio kompas. On je jedan frustrirani paćenik i blefer koji samo pokazuje kolika je njegova mržnja prema Srbima"

On poručuje da Schmidt time pokazuje da je neko ko misli da će RS ustuknuti od svojih postupaka i da će ih njegovi postupci prestrašiti.

  • Politika

  • 15. Jul. 2023  

  • 1

"Christian Schmidt misli da će neko ići protiv svojih ekonomskih interesa i poslušati njega", kaže za ATV poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica nakon što je visoki predstavnik Schmidt uputio pismo međunarodnim investitorima u RS i upozorio ih da bi mogli ostati bez novca.

"Svojim nasrtajima na RS pokazuje da je izgubio kompas i da je jedan frustrirani paćenik i blefer koji samo pokazuje kolika je njegova mržnja prema Srbima. Spreman je da vrši pritiske na privredne subjekte koji treba da ulažu prema tome da li imaju interesa, jeftiniju cijenu električne energije, kvalitetnu radnu snagu. On misli očigledno da će neko slušajući njega ići protiv svog ekonomskog interesa da bi zaobišao RS i da bi on na taj način kaznio RS i njenu vlast", kaže Mazalica.

On poručuje da Schmidt time pokazuje da je neko ko misli da će RS ustuknuti od svojih postupaka i da će ih njegovi postupci prestrašiti.

"To samo pokazuje da on nema drugih odgovora u rukavu da natjera RS da objavi odluku u Službenom glasniku. Poseže za ovakvim stvarima koje neće dati nikakvog efekta, a samo će pokazati koliko je zlonamjeran", kaže Mazalica.

Poslanik SNSD-a u NSRS kaže da ovakvim potezom Nijemac kažnjava građane RS.

"Iz Njemačke nije bilo nekih investitora u proteklom periodu. RS najveću privrednu saradnju ostvaruje sa Italijom, Slovenijom i Austrijom, zemljama u koje više izvozi nego iz kojih uvozi. Nekoga u Italiji ne zanima politička situacija, njega zanima da dobije robu po nižoj cijeni i uzeće iz Hrvatske, Crne Gore.. Mnogi vjerovatno i ne znaju ko je Christian Schmidt. On dolazi iz stranke koja je opozicija u Njemačkoj i on je lokalni političar bez uticaja na medijski prostor u Njemačkoj", kaže Mazalica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...