SABINA ĆUDIĆ SLAVENA KOVAČEVIĆA IZNENADILA 'OTKRIĆEM': "Za tužbu koju sam uputio Evropskom sudu za ljudska prava nije znao niko osim Željka Komšića; Ćudić i drugi ako žele pomoći neka lobiraju za provedbu presude!"

"Ovo što priča Sabina Ćudić nije tačno jer niko nije znao da sam uputio tužbu prema Europskom sudu za ljudska prava osim Željka Komšića, ali ni on niti bilo ko drugi nije znao sadržaj moje tužbe niti šta sam konkretno osporio i šta tražio da se presudi. Sve sam zadržao u tajnosti, pa ĉak i sam sebe zastupao pred Sudom. Dakle, niko nije bio u prilici da bilo šta zna od elemenata moje tužbe da bi, navodno vršio neko lobiranje", kaže Kovačević.

  • Mini market

  • 03. Sep. 2023  03. Sep. 2023

  • 9

Na naš današnji tekst, tačnije rečeno naš osvrt na samohvalu zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i članice delegacije Parlamenta BiH u Vijeću Evrope Sabine Ćudić koja je ustvrdila da je zadovoljna zbog presude “Kovačević protiv” BiH, o kojoj je, kako kaže, “raspravljala u okviru neformalnih susreta u Vijeću Evrope kao članica delegacije BiH” reagovao je Slaven Kovačević koji je demantovao ovu njenu izjavu po kojoj bi se dalo zaključiti da je dala bilo kakav doprinos donošenju presude.

Kovačević je kratko za “Slobodnu Bosnu” rekao:

"Ovo što priča Sabina Ćudić nije tačno jer niko nije znao da sam uputio tužbu prema Europskom sudu za ljudska prava osim Željka Komšića, ali ni on niti bilo ko drugi nije znao sadržaj moje tužbe niti šta sam konkretno osporio i šta tražio da se presudi. Sve sam zadržao u tajnosti, pa ĉak i sam sebe zastupao pred Sudom. Dakle, niko nije bio u prilici da bilo šta zna od elemenata moje tužbe da bi, navodno vršio neko lobiranje.

Ako mi bilo ko od aktivnih domaćih političkih aktera sada želi pomoći, neka rade na implementaciji presude "Kovačević" i neka kod predstavnika internacionalne zajednice započnu snažnije lobiranje za provedbu presude.”

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...