DRAGAN BURSAĆ: "Jakov Milatović završio ako je ikad i počeo, brani ga najvatreniji litijaš u Srbiji, antivakser - Vlado Georgiev"

I luđe su se stvari dešavale u Crnoj Gori. Recimo da je odlazeći premijer u ostavci duže na vlasti u tehničkom mandatu, no što je bio dok nije bio u ostavci i dok je služio partiji u regularnom mandatu.

  • Regija

  • 08. Sep. 2023  

  • 0

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

“Jakov Milatović je završio ako je ikad i počeo, tako što ga na tviteru brani najvatreniji litijaš u Srbiji, antivakser i ko zna šta sve ne, Vlado Georgiev. Kukala majka svakom onom koga brani Vlado Georgiev-u bilo čemu, a kamo li u državotvornim pitanjima za koja, čini se, Jakov nema sluha, osjećaja, pameti, a bogme ni kohonesa, nego ga kao ucviljeno dijete štiti Vlado Faking Georgiev.“

I to je naslov. Da se trudite napisati kakav bolji, kakav “klikaniji“, ne bi uspjeli. Jer stvarnost u Crnoj Gori je toliko fantastična da joj ne treba “bustovanje“. Samo prepričate šta se desilo. A priča ide ovako:

Priča o dvije nebuloze

Prvo je najnoviji crnogorski predsjednik Jakov Milatović prilikom zvanične posjete Hrvatskoj postavio nebuloznu premisu kako je neko nekad baš iz Hrvatske brano Crnoj Gori ulazak u EU, kazavši:

“Mnogi političari koji su izgubili u Hrvatskoj svoju podršku, nijesu baš pomagali našem crnogorskom putu, čak naprotiv, radili su sve suprotno ubrzanju našeg evropskog članstva i to sam prenio tokom razgovora predsjedniku Milanoviću, nadajući se da će zvanični Zagreb dodatno biti blagonaklon prema ubrzanju našeg evropskog puta”.

Zapravo u ovom iskazu su dvije nebulozne premise. Prva se odnosi na banovanje Crne Gore od strane Hrvatske na njenom Evropskom put, pa ne bi bilo loše Milatoviću da zarad dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom imenuje te i takve (bivše) političare.

Druga nebuloza se krije u zadnjem dijelu njegove izjave u kojoj spominje “ubrzanje“ crnogorskog evropskog puta. Prava je misterija kako će Jakov Milatović okružen putinoljubcima, mantijašima Crkve Srbije i beogradskim gaulajterima, koji Brisel ne vole ni na slici vidjeti, vući Crnu Goru prema EU, pogotovo ako znamo da taj isti predsjednik, zlobnici će reći slučajni predsjednik, glavni grad svoje zemlje ne vidi ni u Podgorici, a gluho bilo ni na Cetinju, no u Beogradu. A znamo da se u današnjoj Srbiji podrška Evropskoj Uniji mjeri mikropromilima, te da svi istinski evropejski političari iz ove zemlje mogu stati u jedan omanji kombi.

Da rekapituliram- ko to od Hrvata brani ulazak Crnoj Gori u EU, pogotovo sad ovoj “osvježenoj“ Crnoj Gori čije rukovodstvo i plebs koji stoji iza njih gleda put BRICS-a kao narkoman put šprica. Biće da se Jakovu ne ide put Brisela, a kad nešto nećeš nađeš razlog-to se zna.

Pa se čini kao da iz Jakova Milatovića progovara Aleksandar Vučić, a ne autentični crnogorski političar i još predsjednik zemlje Crne Gore.

Koga muče pitanja Jadranke Kosor?

Nije trebalo dugo čekati, pa je bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor s pravom reagovala na Milaltovićevu izjavu upitavši na tviteru, ko su ti bivši hrvatski političari koji nisu htjeli Crnu Goru u Evropskoj uniji:

“Veli crnogorski predsjednik da problemi, otvorena pitanja između Crne Gore i Hrvatske, nisu nastala u njegovo vrijeme pa on nije odgovoran. Nije Crna Gora u njegovo vrijeme ušla ni u NATO pa eto. Koji su to bivši političari u Hrvatskoj koji nisu htjeli Crnu Goru u EU”, upitala je Kosor na kraju.

Eto vidite, Jadranka Kosor je upitala isto ono što bi vi ili ja upitali Jakova Milatovića samo da možemo. Sasvim jednostavno logično pitanje.

I taman kad smo očekivali neki svrsishodan odgovor, javio se ni više ni manje stari antivakser, teoretičar zavjere od koga je čak i Željko Mitrović digao ruke i nekad muzičar -Vlado Georgiev, koji je po hiljaditi put pokazao da nije baš najoštrija olovka u pernici. Naravski, nije ni Georgiev znao odgovor na postavljeno pitanje Jadranke Kosor, a teško i da ga je razumio, ali je zato znao da vrijeđa bivšu hrvatsku premijerku kao kakav seoski kabadahija. Znam, ne treba mi ovo “kao“, ali eto:

“Gospođo Kosor… Vi ste tako pase, vi ste jedno takvo ništa i molio bih vas da prestane da s***te po tviteru…jer baš s***te, a baš ste nebitni…”, napisao je u svom odgovoru bivši pjevač Georgiev sa druge, one ravne strane zemlje i pameti.

Da ne bude nikakve zabune, na koncu je još jednom pokušao odgovoriti Jadranki Kosor, ali to više priliči nekakvom divljaku, ravnozemljašu, nego Vladi Georgievu. O čekajte, pa Vlado je sve to već odavno:

“Zaključio bih ovo veče konstatacijom da je Jadranka Kosor jedna radioaktivna ksfenofobična bu***etina, apsolutno nebitna i iz samo njoj poznatog razloga je napala Jakova Milatovića i našu Crnu Goru, prije toga nebrojeno puta Srbiju. Poruke za laku noć: umjesto da ćutite – vi se-ete. Ln”, piše Barba, viski mu curi, rekli bi zlobnici.

Desio nam se Vlado

Ali hajde de, svima vam se desilo da ste popili koju i napali Jadranku Kosor na tviteru braneći Jakova Milatovića od samog sebe dok reprezentuje srpski svet!

A šta, nije vam se desilo?!

E jebi ga, onda ne možete osjetiti svu strast gluposti koju emituje Vlado Georgiev, ali dobro, niste vi krivi.

Nego, poenta čitave priče je da je Jakov Milatović završio ako je ikad i počeo, tako što ga brani najvatreniji litijaš u Srbiji, antivakser i ko zna šta sve ne, Vlado Georgiev, koji je nekad i komponovao. Ali dobro, pustimo sad to i zapitajmo se, pa ko bi drugi branio ovakvog Jakova Tužnog da nije Vlade? Preciznije, do čega si se doveo mlad’ predsjedniče da te brani Vlado Georgiev. Još preciznije, kukala majka svakom onom koga brani Vlado Georgiev. U bilo čemu, a kamo li u državotvornim pitanjima, za koja, čini se Jakov nema sluha, osjećaja, pameti, a bogme ni kohonesa, nego ga kao ucviljeno dijete štiti Vlado Faking Georgiev.

Ali, hej podvucimo crtu i zatražimo recimo na budućoj presici da se Jakov očituje i prekine ovu rijaliti sapunicu u kojoj samo fali (ili možda ne fali) Željko Mitrović pa da se pravi TV franšiza.

Neka Jakov zato odgovori svima, ponavljam, ko to brani i ko je to branio iz Hrvatske da Crna Gora krene putem EU i drugo, važnije, ko su to trenutni motori busteri u crnogorskoj vlasti koji daju forsaž ka istoj toj EU i Briselu?

Pejdžerom na press konferencije

Eto, neka se traži odgovor na nekoj pres konferenciji!

Hoće klinac, dame i gospodo, drugarice i drugovi!

Ako niste znali, Jakov Milatović uveo je novo, najnovije pravilo: Novinari na pres konferencije u zgradu Predsjednika ne mogu da unesu mobilne telefone. Nema snimanja, nema slikanja, nema postavljanja klipova na društvene mreže u realnom vremenu. Samo saopštenje, saopštenje i još saopštenja i snimanje koje prvo ide u montažu, pa onda u etar. Dakle, portali mogu da crknu.

Eto tako je Jakov odlučio da se bori protiv svojih gafova, ako su uopšte gafovi. Cenzura, pa lagano….

Nije daleko dan, već ga vidim, kad će novinari na pres konferenciju Jakova Milatovića sa pejdžerima i Olimpija pisaćim mašinama, a tamo ispred predsjednika stoji Vlado Georgiev, provjerava da li je ko slučajno vakcinisan i tjera ga sa ulaza, dok svojim tijelom, životom i idejom brani lik i djelo najnovijeg crnogorskog predsjednika od svih Jadranki Kosor ovoga svijeta.

Šta se čudite? I luđe su se stvari dešavale u Crnoj Gori. Recimo da je odlazeći premijer u ostavci duže na vlasti u tehničkom mandatu, no što je bio dok nije bio u ostavci i dok je služio partiji u regularnom mandatu.

A ti Jakove, drž se Vlade, ako te on ne spasi, niko neće!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...