BJESNI RAT U UKRAJINI: Branitelji napreduju na jugu zemlje, likvidiran veliki broj agresorskih vojnika, odjekuju eksplozije u Rusiji...

Jedan od najviših ukrajinskih generala rekao je da vojska napreduje na jugu.

  • Evropa

  • 04. Okt. 2023  

  • 0

Rusija je preko noći oborila 31 bespilotnu letjelicu koju je lansirala Ukrajina iznad regija Belgoroda, Brjanska i Kurska koje graniče s Ukrajinom, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane. Nema informacija o potencijalnim žrtvama ili šteti, a Sky News nije mogao neovisno provjeriti izvještaje.

Jedan od najviših ukrajinskih generala rekao je da vojska napreduje na jugu.

"Naše odbrambene snage napreduju u sektoru Tavria", objavio je general Oleksander Tarnavskji, koristeći vojni naziv za južnu frontu. Dodao je da su trupe u zadnja 24 sata provele 1198 ciljeva, pri čemu je ubijen 261 ruski vojnik, a deset ih je zarobljeno.

Na društvenim mrežama kruži sninka eksplizija u ruskom gradu Belgorodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...