CRNADAK SE OGLASIO: "Neće biti Zakona o nepokretnoj imovini na narednoj sjednici NSRS, nešto se krupno dešava"

On kaže da ako se zakon predlaže u hitnoj proceduri, onda je nešto strašno hitno.

  • Politika

  • 01. Nov. 2023  

  • 2

Održan je kolegijum Narodne skupštine Republike Srspke, gdje je opozicija insistirala na odgovoru, zašto na narednoj sjednici nema Zakona o nepokretnoj imovini RS, koji je povučen na prethodne sjednice od strane premijera Radovana Viškovića.

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS, rekao je da su dobili obećanje kako će zakon biti u proceduri na nadolazećoj sjednici, nakon dodatnih konsultacija.

“Mi smo već postavili pitanje u formi poslaničkih pitanja i javno smo pitali premijera. I danas postavljamo pitanje. Sa kim se trguje, pregovoara i sa kim se dogovaraju stvari od najvećeg mogućeg interesa za RS kao što je nepokretna imovina? I evo vam eskluziva. Ministra pravde i generalnog sekretara ministarstva smo pitali na kolegijumu, da li će zakon biti na nekoj od narednih sjednica do kraja godine. Neće! Nešto se krupno dešava”, kaže Crnadak.

On kaže da ako se zakon predlaže u hitnoj proceduri, onda je nešto strašno hitno, navodi N1.

“Čak ne daj bože opasno po RS. Od ogromne važnosti. Nakon toga se u 5 do 12 zakon povlači radi konsultacija i to traje već ko zna koliko. Taj zakon ima 6 članova i stao je na jedan i po papir formata A4”, dodaje Crnadak.

Crnadak zaključuje kako nisu predstavnici Vlade htjeli da odgovore zašto zakona neće biti na narednoj sjednici i poručuje kako vlas na čelu sa SNSD-om pregovara nešto za svoju koristi, a ulog je nepokretna imovina RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...