NA REDOVNOJ SJEDNICI: Predsjedništvo donijelo odluku da Komšić uputi poziv papi Franji za zvaničnu posjetu BiH

Papa je našu zemlju posjetio u junu 2015. godine, što je bio njegov prvi dolazak, i treći pastoralni pohod poglavara Katoličke crkve našoj zemlji.

  • Vijesti

  • 27. Nov. 2023  

  • 0

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj 9. redovnoj sjednici donijelo je odluku da predsjedavajući Željko Komšić uputi poziv poglavaru Katoličke crkve papi Franji da dođe u zvaničku posjetu našoj zemlji.

Papa je našu zemlju posjetio u junu 2015. godine, što je bio njegov prvi dolazak, i treći pastoralni pohod poglavara Katoličke crkve našoj zemlji.

Predsjedništvo BiH je danas donijelo i odluku o prihvatanju Sporazuma između Evropske unije i BiH o Carinskom programu Unije za saradnju u oblasti carina i Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Koreje.

Također, donesena je odluku o produženju učešća kontingenta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Organizaciono-stabilizacionoj misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo, te o produženju učešća kontigenta Oružanih snaga BiH Misije obuke Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluke o rješavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokaciji "Bukova Greda" Orašje.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o ratifikaciji Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...