ANTIVAKCINAŠI POD ISTRAGOM AMERIČKE POLICIJE: Bivša agentica FBI-a istražuje Đokovića, Muska, Branda…

Odjeljenje je naručilo jedan izvještaj pod nazivom „Đoković, krunisani heroj protiv vakcine, poslije pobjede na US Openu“, prema Fangu i Poulsonu.

  • Svijet

  • 28. Nov. 2023  

  • 0

Moderna je angažovala bivšeg agenta FBI-a da sastavi interne izvještaje kompanije o „visoko rizičnim“ slavnim ličnostima – uključujući tenisku zvijezdu Novaka Đokovića, najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska i glumca i aktivistu Russella Branda – koji su javno kritikovali obaveznu vakcinaciju, piše New York Post.

Farmaceutska kompanija sa sjedištem u Bostonu, koja je prodala jednu od prvih mRNA vakcina protiv COVID-19, navodno zapošljava tim bivših službenika FBI-a u svom „odjeljenju za dezinformacije” koje prati raspoloženje protiv vakcine.

Vijest o postojanju odjeljenja i izvještaje o njemu prvi su otkrili nezavisni novinar Lee Fang i Jack Poulson, piše New York Post.

Odjeljenje je naručilo jedan izvještaj pod nazivom „Đoković, krunisani heroj protiv vakcine, poslije pobjede na US Openu“, prema Fangu i Poulsonu.

Đokoviću, srbijanskoj teniskoj legendi koji drži rekord po pobjedama na Grand Slam titulama, nije bilo dozvoljeno da učestvuje na US Open turnirima 2021. i 2022. zbog odbijanja da se vakciniše protiv COVID-a.

Đoković se ovog septembra vratio u SAD i osvojio i taj Grand Slam turnir.

„Pozicija Đokovića, koga je odbijanje da se vakciniše spriječilo da se takmiči na US Openu, zatim njegov povratak i pobjeda na turniru na kom je Moderna sponzor, podržava tvrdnje protiv vakcine, kao i to da je obavezna vakcinacija – nepotrebna“, navodi se u izvještaju.

Moderna je bila zabrinuta zbog činjenice da „protivnici vakcine slave” Đokovićevu pobjedu, što je dodatno otežala činjenice da su ljudi na društvenim mrežama „sa podsmijehom isticali da je Moderna sponzor US Opena”, navodi se u izveštaju, tvrdi NYP, prenosi N1 Srbija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...