IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Vidim da su se sastali Dodik i Čović. Dva su razloga za to…“

Kratak komentar susreta u Banjoj Luci dao je i novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

  • Vijesti

  • 12. Dec. 2023  

  • 3

Ne stišavaju se reakcije nakon neočekivanog sastanka u Banjoj Luci između lidera SNSD-a Milorada Dodika i, njegovog strateškog partnera, lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Kratak komentar susreta u Banjoj Luci dao je i novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Vidim da su se sastali Dodik i Čović. Dva su razloga za to: Prvo da Čović upita Dodika zašto je svrstao Hrvate u manjine u BiH, a drugi je - jesi li išta čuo kad će nas Amerikanci smjeniti? Siguran sam Čović nije postavio prvo pitanje, jer njega nije briga za Hrvate u BiH, poručio je Puljić.

Nešto kasnije Puljić je komentirao i posjetu predsjednika Ukrajine SAD-u.

-Volodimir Zelenski u Americi ima veliku zadaću - uvjeriti skupinu republikanaca da podrže nastavak slanja pomoći Ukrajini. Podsjećam na snimke iz 1940.godine kada se dosta Amerikanaca pitalo "zašto nemamo dogovor s Hitlerom", "zašto da šaljemo pomoć Britancima"...

I sada ima desničara koji ne žele pomagati Ukrajinu u ratu protiv ruskog agresora. U Drugom svjetskom ratu u oslobođanju Europe od Hitlerovih krvavih pohoda živote je izgubilo 280,000 mladih Amerikanaca. Iskreno se nadam da se historija neće ponoviti, poručio je Puljić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...