CURE DETALJI DRAME PRED ISTRAŽIOCIMA SIPA-e: „Ranko Debevec na bizarnom mjestu sakrio telefon, advokatica Vasvija Vidović povikala…“

Na taj način su inspektori SIPA-e i otkrili pokušaj skrivanja dokaznog materijala.

  • Mini market

  • 20. Dec. 2023  

  • 1

Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH, pokušao je da sakrije jedan od svoja dva telefona od istražilaca SIPA. Zaista je bizarno mjesto na kojem je Debevc krio taj telefon - u donjem vešu.

Telefon je dao svojoj advokatici Vasviji Vidović u “sobi za prepoznavanje”; očio je bio potpuno van sebe zbog hapšenja, čim nije shvatio da se iz takve sobe ne može vidjeti ništa, ali da se u sobi vidi sve.

Na taj način su inspektori SIPA-e i otkrili pokušaj skrivanja dokaznog materijala.

Inspektori nisu odmah reagovali, već su Vidovićevoj naložili da, kada je izlazila, ponovo prođe kroz skener i tako došli i do drugog telefona Debeveca, koji mu je, očito, vrlo vrlo bitan, tvrdi novinar Slobodan Vasković te dodaje:

-Nakon toga Vidovićeva je privedena, a, prema mojim izvorima, samo je kratko kazala: “Vidi šta mi đubre uradi”.

Podsjetimo, glavni tužilac Milanko Kajganić je na pres konferenciji potvrdio da je Vasvija Vidović “jedan telefon, koji je bio sakriven kod osumnjičenog, pokušala da iznese iz prostorija”.

Kajganić je još rekao da Tužilaštvo BiH, trenutno, ima dokaze za prisluškivanje određenog broja sudija i uposlenika Tužilaštva BiH.

Naglasio je da, za sada, nema dokaze da su nezakonite aktivnosti vršene prema političkim ličnostima ili strankama ili nekim drugim ličnostima u BiH. 

Debevec i Osmica su predani u nadležnost Tužilštva BiH, a uhapšeni su 18.12.2023. godine.

Kajganić je izjavio da će Tužilaštvo BiH tražiti pritvor i za Debeveca, Mehmedagića, kao i za Vidovićevu.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a podnijela je zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...