IZ LOŠEGA U GORE: Bivši reprezentativac Hrvatske nakon samo jedne sezone napušta redove turskog velikana –„Otpisan je…“

Ove sezone upisao je 23 nastupa, jedan pogodak i pet asistencija.

  • Sport

  • 27. Feb. 2024  

  • 0

Trener Bešiktaša Fernando Santos otpisao je Antu Rebića (30) te će hrvatski napadač na kraju sezone napustiti klub, tvrdi turski Fanatik. Rebić nije bio u kadru Santosove ekipe u posljednja dva prvenstvena susreta s Konyasporom (2:0) i Istanbulsporom (2:0), što bi moglo značiti da portugalski trener na njega ne računa.

Prema tome, Rebić bi u idućem prijelaznom roku mogao tražiti novi klub svega godinu dana nakon što je došao u Bešiktaš iz Milana. Tokom ljeta 2023. potpisao je dvogodišnji ugovor koji mu, tvrdi Fanatik, donosi 2.5 miliona eura po sezoni, dok je po potpisivanju primio bonus od 280.000 eura.

Ove sezone upisao je 23 nastupa, jedan pogodak i pet asistencija. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.2 miliona eura.

Ranije u karijeri nastupao je za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. Za hrvatsku reprezentaciju ima 42 nastupa i tri gola, ali za nju nije igrao od Europskog prvenstva 2021., kada je kritizirao selektora Zlatka Dalića, koji ga od tada nije pozvao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...