NAPRAVITE RIŽOTO SA PERŠUNOM: Brzo, jednostavno, ukusno i jeftino, od sastojaka će vam trebati...

Miris i okus peršuna, osim što je izuzetno zdrav, fantastično izgleda.

  • Gastro

  • 27. Feb. 2024  27. Feb. 2024

  • 0

Sastojci: 

350 gr riže 

150 ml bijelog vina 

1 luk  

1 veza peršuna  

1 kašika putera 

so i biber Priprema:  

1. Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk.  

2. Dodati rižu i pržiti dok ne postane staklasta.  

3. Uspite vino i kuhajte dok ne ispari.  

4. Peršun samljeti u multipraktiku pa umiješajte u rižu.  

5. Dodajte vodu i kuhajte oko 20 minuta.  

6. Kada je riža gotova dodati kockicu putera i promiješati.   

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...