PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Jenjava broj novih smrtnih slučajeva, da li je na pomolu preokret negativnih trendova (INTERAKTIVNA GRAFIKA)

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine potvrdilo je večeras 1.342 slučaja zaraze

  • Regija

  • 21. Apr. 2020  21. Apr. 2020

  • 0

Broj zaraženih osoba koronavirusom na prostoru bivše Jugoslavije večeras iznosi 13.626 što je 336 osoba više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od početka pandemije na prostoru ex-Yu umrla 379 osoba.

U posljednjih osam dana primjetan je trend dnevnog opadanja broja umrlih na prostoru bivše Jugoslavije. Primjerice, u ponedjeljak 13. aprila, ukupan broj umrlih iznosio je 252 osobe, odnosno 12 osoba više nego u nedjelju 12.aprila.

U utorak je već dostigao vrhunac, kada je bilo 26 novih smrtnih slučajeva, nakon čega broj umrlih polako počinje padati, pa je u srijedu bilo 17 novih smrtnih slučajeva, u četvrtak šest, da bi u petak ponovo bio rast kada je zabilježeno 13 novih smrtnih slučajeva.

Subota, 18. april, je donijela 20 novih smrtnih slučajeva, što je ponovo veliki rast. Nakon subote, u nedjelju je zabilježeno 18 smrtnih slučajeva, u ponedjeljak 13, a danas devet novih smrtnih slučajeva uzokovanih bolešću COVID-19.

Ovi trendovi pokazuju da dnevni porast broja umrlih od COVID-19 usporava na prostoru bivše Jugoslavije i da vlasti u svim državama s pravom razmišljaju o popuštanju mjera.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine potvrdilo je večeras 1.342 slučaja zaraze što je 33 slučaja zaraze više nego danas u 12.00 sati. Od početka pandemije preminula je 51 osoba. Izliječeno je 437 osoba.

Vlada Hrvatske večeras je potvrdila novih 27 slučaja zaraze i sada je ukupan broj zaraženih 1.908. Preminula je još jedna osoba, tako da je ukupan broj umrlih sada 48. Izliječena je 801 osoba.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova potvrdio je novih deset slučajeva zaraze i sada je ukupan broj zaraženih 598. U međuvremenu preminula je trudnica iz Đakovice, tako da je ukupan broj umrlih 13. Izliječene su 123 osobe.

Vlada Sjeverne Makedonije potvrdila je večeras šest novih slučajeva zaraze, tako da je sada ukupno zaražena 1.231 osoba. Preminula je još jedna osoba, tako da je ukupan broj zaraženih 55. Izliječene su 224 osobe.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je večeras da je ukupan broj zaraženih nepromijenjen u odnosu stanje od danas i da iznosi 313. Umrlo je 5 osoba, a oporavila 101 osoba.

Novih 260 slučaja zaraze otkriveno je danas u Srbiji, tako da je ukupan broj zaraženih sada 6.890. Umrlo je još pet osoba i ukupan broj umrlih sada je 130. Oporavilo se 977 osoba.

Slovenija večeras bilježi 1.344 slučaja zaraze. Umrlo je 77 osoba, izliječeno je 197, dok je 25 na intezivnoj njezi.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...