DIREKTOR WHO-a PONOVO UPOZORAVA: "Budite u pripravnosti, svakog dana posljednje dvije sedmice bilježi se više od..."

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je danas da se u posljednje dvije sedmice svakoga dana bilježi više od 100.000 potvrđenih slučajeva virusa korona širom svijeta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

  • Svijet

  • 15. Jun. 2020  15. Jun. 2020

  • 0

On je poručio zemljama koje su obuzdale prenošenje virusa da moraju biti u pripravnosti zbog mogućnosti ponovnog porasta broja slučajeva.

Tedros je ukazao i novi niz slučajeva u Pekingu, koji je povezao više od 50 dana bez novih slučajeva COVID-19, i rekao da se porijeklo nove serije slučajeva istražuje, prenosi AP.

Mike Ryan, šef WHO za vanredne situacije, rekao je da je zdravstvena agencija UN ponudila dodatnu pomoć kineskim vlastima i da bi WHO mogao da pojača svoj tim u Kini narednih dana dok istraga napreduje.

Tedros je primijetio da su bila potrebna dva mjeseca da se dostigne prvih 100.000 prijavljenih slučajeva, a sada to je dnevna norma. Skoro tri četvrtine novih slučajeva svakog dana dolazi iz 10 zemalja, uglavnom iz južne Azije i Amerike, rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...