IAKO JE BILO ZAKAZANO ROČIŠTE: Poznat razlog odgode današnjeg suđenja Draganu Mektiću i ostalima

Ročište u predmetu protiv bivšeg ministra sigurnosti u Vijeću ministara Dragana Mektića i još tri osobe, optuženih za zloupotrebu položaja, koje je bilo zakazano za danas u Sudu BiH, odgođeno je zbog bolesti tužioca, rekla je Srni Mektićeva advokatica Senka Nožica.

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2020  

  • 0

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mektića, Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garaplije zbog koruptivnih djela kojima je pričinjena šteta od 244.764 KM.

Oni se terete za zloupotrebu položaja prilikom realizacije Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Projekat se odnosio na nabavku vatrogasne opreme, angažovanje ljudskih resursa, kao i postupaka nabavke materijala od interesno povezanih lica i bliskih srodnika, na koji način su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...