ADVOKAT ANTO NOBILO OHLADIO PREMIJERA HRVATSKE: „Kad je policija vidjela da novac ulazi u klub, nema šanse da Plenković nije bio…“

Nobilo smatra kako politika ne samo da je ušla u slučaj "Janaf" nego je zasjenila cijeli slučaj i dala ton cijelom slučaju.

  • Regija

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Advokat Anto Nobilo bio je gost "Novog dana" N1 televizije. Komentirao je curenje informacija u aferi "Janaf".

Nobilo smatra kako politika ne samo da je ušla u slučaj "Janaf" nego je zasjenila cijeli slučaj i dala ton cijelom slučaju.

"To je uvijek tako kada u ranijoj fazi izvida ne postupate po zakonu,nego se politika već tada umiješa", kazao je Nobilo.

Ključnim problemom u istrazi smatra činjenicu da policija nije postupala kada je Petek nosio 1,9 miliona kuna šefu "Janafa" Draganu Kovačeviću.

- Mi imamo situaciju da policija ne ulazi u klub u trenutku kad poduzetnik nosi 1,9 milijuna čelniku javnog društva. U tom klubu nalazi se suprug tadašnje predsjednice Republike u trenutku kampanje za izbore. Oni su morali ući unutra i oni su ih mogli legitimirati i mogli su ih zadržati 6 sati u policijskoj stanici bez daljnjih radnji. Sada kada nisu osigurani dokazi sve je moguće i sve varijante su moguće. Onog momenta kad je policija vidjela da novac ulazi kod predsjednika Janafa, nema šanse da državni vrh nije bio obaviješten i da to premijer Plenković nije znao. Idemo se samo sjetiti uloge premijera Plenkovića u aferi Borg. Ovo što sad govori da apsolutno ništa ne zna o aferama, to nije točno. S druge strane, mislim da je predsjednik bio u problemu jer ga je s jedne strane premijer isključio iz dotoka informacije i onda je uletio u mjere. I ljutit je - pojašnjava Nobilo.

Smatra kako premijer Hrvatske nije u pravu kad kaže da ne zna apsolutno ništa. 

- Ako je taj klub bio ozvučen, vi imate brdo materijala koje možda nema veze s kaznenim postupkom. Ako su obični građani mogli poštivati lockdwon i nisu odlazili u lokale, međutim ilegalne točionice za političku elitu su radile, to je strašno - rekao je Nobilo za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...