"SB" NA LICU MJESTA (I): Princ Albert dobio "Ključ grada Sarajeva" (FOTO)

Princ Albert od Monaka je nakon primanja “Ključa grada Sarajeva” kazao da mu je čast i zadovoljstvo što je dočekan u glavnom gradu BiH.

  • Vijesti

  • 09. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 2

U sarajevskoj Vijećnici danas je princu Albertu II uručeno priznanje “Ključ grada Sarajeva” zbog velikog doprinosa promociji glavnog grada BiH.

Priznanje mu je uručio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Princ Albert od Monaka je nakon primanja “Ključa grada Sarajeva” kazao da mu je čast i zadovoljstvo što je dočekan u glavnom gradu BiH.

- Čast mi je primiti u ovoj impozantnoj građevini "Ključ grada". Vijećnica je, zapravo, feniks Sarajeva, koja se izdigla iz pepela nakon svega što je pogodilo ovaj grad. Od sveg srca zahvaljujem na ovoj gesti, kao i svim ljudima koji su organizovali i radili na sinoćnjem otvorenju Olimpijskog muzeja. Realizovan je veliki projekt, jer mnogo znači obnova muzeja i ona je prepuna simbolike, prije svega budi posebne emocije kod ljudi, a s druge strane, podsjeća na sportska dešavanja u Sarajevu koja su zapažena u svijetu, od Zimskih olimpijskih igara 1984. i EYOF-a 2019. godine, i čuva ove vrijednosti, koje će ostati sačuvane za naredne generacije da uče o historiji glavnog grada. Volio bih u Sarajevu ostati još nekoliko dana, ali siguran sam da ću se ovdje ponovo vratiti kako bih s vama slavio nove uspjehe – poručio je, između ostalog, princ Albert II.

Podsjećamo, princ Albert II sinoć je stigao u posjetu glavnom gradu BiH kako bi prisustvovao ponovnom otvorenju Olimpijskog muzeja u Sarajevu.

Princ od Monaca ranije je izrazio želju da posjeti Sarajevo nakon što mu je krajem prošle godine poziv uputio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...