HRVATSKI MEDIJI O TAJNOJ VEČERI U BEOGRADU: Čović otišao Vučiću na noge, predsjednik Srbije sve prokomentirao s dvije riječi… 

Vučić je uz kratak tekst, ne navodeći više pojedinosti, objavio i zajedničku fotografiju s Dodikom i Čovićem u neformalnoj atmosferi.

  • Politika

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u ponedjeljak navečer u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, a beogradski mediji navode da je tema vanprotokolarnih razgovora bilo stanje u regiji, javlja Hina.

"Razgovor prijatelja - predsjednik Vučić sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ BiH i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem", objavljeno je na Vučićevoj službenoj Instagram stranici @budućnostsrbijeav.

Podsjetimo, Vučić je nakon večere uz kratak tekst, objavio i zajedničku fotografiju s Dodikom i Čovićem.

„Imao sam čast da ugostim drage prijatelje, Milorada Dodika i Dragana Čovića, da razgovaram o svim ključnim političkim pitanjima važnim za region, a posebno za BiH i Srbiju“, napisao je Vučić uz objavu na Instagramu.

Beogradski Blic objavio je ranije da će Vučić u ponedjeljak navečer ugostiti Dodika i Čovića, koji je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

"Prvi čovjek Srbije priredit će prigodnu večeru za uvažene goste, a bit će to još jedna prilika da se razgovara o stanju u regiji", naveo je neimenovani izvor Blica blizak srbijanskom šefu države.

Vođa Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je kako "nije uredu" to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd pozvao člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, ali ne i političkog predstavnika Bošnjaka, piše Hina.

"Vučić nije pozvao trojicu, već dvojicu. Ne bi trebalo to da rade Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge", prenio je N1 Izetbegovićevu izjavu poslije sjednice Predsjedništva SDA.

Izetbegović je rekao kako bi se odazvao pozivu da ode u Beograd da je bio pozvan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...