DODIKOV PRIJATELJ U VELIKIM PROBLEMIMA: Cijela opozicija se ujedinila protiv Orbana, imaju veliku šansu na izborima…

Mađarska opozicija će prvi puta osnovati jedinstveni front protiv premijera Viktora Orbana kako bi pokušala pobijediti na parlamentarnim izborima 2022., navodi se u zajedničkoj deklaraciji, objavljenoj u nedjelju. 

  • Svijet

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Liberalna, ekološka, socijalistička i stranka krajnje desnice namjeravaju "vratiti naciji slobodu i prosperitet, obećane tokom promjene režima" nakon pada komunizma, piše u tom tekstu.

Prvi put od povratka na vlast suvereniste Viktora Orbana 2010., cijela opozicija je spremna ujediniti se protiv premijera. Stranke su se dogovorile da će imati jednu listu na državnom nivou i jednog kandidata u različitim izbornim jedinicama. 

Viktora Orbana međunarodne organizacije i EU neprestano optužuju da potkopava demokratiju u zemlji koja se EU-u pridružila 2004.

Prema ispitivanju koje je u srijedu objavio Institut "Median", 41 posto birača glasat će na idućim izborima za opoziciju, a 39 posto za Orbanovu stranku Fidesz. 

Orbanu je pala popularnost zbog kritika na račun upravljanja korona-krizom i zbog otkrića da je njegov najbliži saradnik vodio dvostruki život nakon što je zatečen na gej zabavi u Bruxellesu.

Mađarska opozicija se u zajedničkoj deklaraciji obavezala da nikada neće sarađivati sa strankom Fidesz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...