CRNADAK NAJAVLJUJE POLITIČKI ZAOKRET U RS-u: “Dodikov SNSD sa svojim partnerima odlazi u opoziciju najkasnije…”

Odgovarajući na pitanje boji li se opozicija preuzimanja vlasti u Republici Srpskoj i BiH, Crnadak kaže da se ne boje te da jedva čekaju da preuzmemu odgovornost i pokažemo, kako kaže, da u Republici Srpskoj može da se živi od svog rada, pošteno i uzdignute glave.

  • Politika

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 0

"Republika Srpska sigurno ide u smjeru totalnog političkog zaokreta i SNSD sa svojim partnerima odlazi u opoziciju najkasnije nakon izbora 2022.", kazao je Igor Crnadak, visoki funkcioner PDP-a, dodavši da je to činjenica koje su i oni svjesni.

"I zato sve više ljudi iz strukture vlasti ostvaruju svakodnevno kontakte s nama, prilazi i priprema se za post-SNSD vrijeme u Republici Srpskoj. I pored toga, mi nismo odustali od promjena i prije izbora, iako vlast koristi novac, ucjene i prijetnje da to spriječi", izjavio je Crnadak, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini RS, u intervjuu za portal Skener.info.

Crnadak smatra da su debakl u nabavci vakcina, nastavak nekontrolisanog zaduživanja, nesposobnost vlasti da se izbori sa posljedicama korone samo neki od faktora koji ubrzavaju ovaj proces i da će sredinom godine biti sljedeći kritičan moment, jer će to biti posljednja šansa za one koji podržavaju ovu kriminalnu i nesposobnu vlast da „okrenu novi list“ i barem djelimično umanje svoju odgovornost za pogubnu politiku u posljednjih 15 godina.

Odgovarajući na pitanje boji li se opozicija preuzimanja vlasti u Republici Srpskoj i BiH, Crnadak kaže da se ne boje te da jedva čekaju da preuzmemu odgovornost i pokažu, kako kaže, da u Republici Srpskoj može da se živi od svog rada, pošteno i uzdignute glave.

"Brže nego što se očekuje učvrstićemo institucije i pokazati da želimo drugačiji pristup, u kojem ne odlučuje jedan čovjek nego institucije i sistem. Spremni smo u potpunosti i za razotkrivanje kriminala SNSD-ove hobotnice, što smo već pokazali u Banjaluci brzim otkrivanjem afera Bilbordi, Ćućun, Akvana, Kajak, Banski dvor i drugi", istaknuo je Crnadak.

Upitan da prokomentariše zašto opozicija želi da godinu i po uoči izbora istakne svoje kandidate, jer će na taj način olakšati vlasti da im suprotstavi adekvatne protukandidate, Crnadak kaže:

"Kao prvo, rani izbor kandidata stvara referendumski abijent i svako ko se poslije toga pojavi kao neka treća varijanta, biće lako pročitan kao projekt SNSD-a i zato je potreban brz dogovor, da vidimo odmah na početku ko je istinski za promjene, a ko kalkuliše."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...