DVA SASTOJKA ČINE ČUDA: Jednostavni kućni pripravak topi masnoće, čuva srce i štiti organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala…

Ova jednostavna mješavina potaknut će rad vašeg metabolizma i ubrzati izlučivanje toksina.

  • Zdravlje

  • 02. Maj 2021  

  • 0

Ovo sredstvo poznato je još od davnina, kao i njegove zdravstvene dobrobiti među kojima su revitalizacija organizma i detoks.

Maslinovo ulje opskrbljuje tijelo esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu i u borbi protiv lošeg kolesterola. Ljekovita svojstva mješavine maslinovog ulja i limuna

Potiče čišćenje organizma

Ako se osjećate natečeno, tromo i umorno, vaše je tijelo vjerovatno opterećeno toksinima. Razlog tome može biti loša i nezdrava prehrana ili usporeni metabolizam, što je povezano s preopterećenjem jetre i žučnog mjehura.

Ova jednostavna mješavina maslinovog ulja i limunovog soka potaknut će rad vašeg metabolizma i ubrzati izlučivanje toksina. Istovremeno će vas zaštititi od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Preporučuje se jedna supena kašika maslinovog ulja s tri kapi limunovog soka, svakog jutra, natašte, odmah nakon buđenja. Tek pola sata nakon nje pojedite doručak, a već nakon nekoliko dana osjećat ćete se bistro i poletno.

Čuva zdravlje srca i krvnih žila

Maslinovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama. Ove masnoće su izuzetno važne jer potiču cirkulaciju krvi, a istovremeno uklanjaju višak lošeg kolesterola. U kombinaciji s limunom djeluju protuupalno te osiguravaju tijelu važne vitamine.

Mješavina maslinovog ulja i limuna podjednako je dobra za odrasle i za djecu.

Otklanja zatvor

Ovo je idealno sredstvo protiv zatvora. Kombinacija maslinovog ulja i limuna pomaže stvaranju probavne sluzi. Usto poboljšava rad jetre i žučnog mjehura.

Djeluje kao snažan antioksidans koji tijelu pomaže da se lakše riješi toksina, te tako brže očisti i regenerira. Pokreće probavu i pomaže u eliminaciji svega što vašem organizmu nije potrebno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...