KLJUČAN JE JEDAN SASTOJAK: Evo kako da vam tijesto za pizzu uvijek ispadne savršeno (VIDEO)

Uz pomoć jogurta vaše tijesto za italijanski specijalitet će biti savršeno.

  • Gastro

  • 08. Jul. 2021  

  • 0

Pizza je tako ukusno, a tako jednostavno jelo koje se može napraviti na bezbroj načina, po svačijem ukusu.

Svi znamo da je testo zapravo najbolji dio pizze, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti sa jednim sastojkom koji svi uvijek imao u fružideru. Naime, riječ je o jogurtu.

Uz pomoć jogurta vaše tijesto za italijanski specijalitet će biti savršeno.

U nastavku vam predstavljamo recept za najljepše tijesto za pizzu.

Ovo je osnovni recept za picu sa jogurtom, pizza će vam sa ovim receptom ispasti odlično, čak i da ste potpuni početnik u kuhinji.

Sastojci:

250 ml jogurta,

600 grama brašna,

1 kesica suhog kvasca,

100 ml ulja,

50 ml vode,

1 kašičica soli,

prstohvat šećera.

Priprema:

Zagrijte 250 ml jogurta, treba da bude mlako. U jogurt dodajte kesicu suhog kvasca, šećer, 50 ml vode i kašičicu brašna. Sve pomiješajte u vanglu i ostaviti kvasac da reaguje oko 15 minuta. Prekrijte vanglu krpom ili aluminijumskom folijom.

Kada kvasac naraste, dodajte 100 ml ulja i so, pomiješajte, a onda malo po malo dodajte brašno i miješajte. Ubrzo će biti toliko brašna da ćete ga moći oblikovati samo rukama.

Sjedinite smejsu i mijesite testo oko 10 minuta, dok tijesto ne prestane da se lijepi za ruke. Onda oblikujte tijesto u pogaču i ostavite još pola sata da odstoji u vangli, prekriveno krpom. Nakon toga, testo je spremno, možete nastaviti sa nanošenjem sastojaka na pizzu, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...