KRALJICA ANDROGENOG STILA: Zašto je estetika Tilde Swinton zanimljiva, da li je to zbog minimalističkih krojeva?

Tilda Swinton na Filmskom festivalu u Cannesu nije ovjenčana Zlatnom palmom - za razliku od njenih troje španijela Snowbeara, Rosie i Dore koji su dobili Palm Dog za najbolju filmsku pseću ulogu.

  • Žena

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 0

Estetiku britanske glumice odlikuju minimalistički krojevi, avangardne forme i jarke boje, što je pokazala i na nedavnom Filmskom festivalu u Cannesu.

Mada Tilda Swinton na Filmskom festivalu u Cannesu nije ovjenčana Zlatnom palmom - za razliku od njenih troje španijela Snowbeara, Rosie i Dore koji su dobili Palm Dog za najbolju filmsku pseću ulogu - holivudska glumica ipak je bila zvijezda crvenog tepiha. Njene su odjevne kombinacije, naime, izazvale takvo oduševljenje javnosti i njenih obožavaoca da je jedan od njih na njezinom profilu na Instagramu napisao da Cannes nije ugostio filmski, već modni festival s Tildom u glavnoj ulozi.

Najzaslužniji za njen modni uspjeh je dugogodišnji stilist Jerry Stafford, kreativni direktor produkcijske firme "Premiere Heure", koji je za njene tri kanske premijere filmova - “The French Dispatch”, “Memoria” i “The Souvenir Part II” - odabrao većinom kreacije glumicinog omiljenog dizajnera i prijatelja Haidera Ackermanna, Kolumbijca koji živi i radi u Parizu, prenosi Gloria.hr.

image

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...