CHRISTIAN SCHMIDT OPTIMISTIČAN: “Razgovori u Neumu su na dobrom putu”

Schmidt je zahvalio "predanim posrednicima", izaslanicima SAD-a i Evropske unije Matthewu Palmeru i Angelini Eichhorst.

  • Vijesti

  • 29. Jan. 2022  29. Jan. 2022

  • 3

Visoki predstavnik Christian Schmidt saopćio je da je optimista i da misli "da su konstruktivni razgovori u Neumu na dobrom putu".

"Kao što sam jučer rekao, Izborni zakon sa kojim se svi slože, koji uključuje uravnoteženu zastupljenost svih konstitutivnih naroda u državnim institucijama, kao i uvažavanje Ostalih, poštujući volju birača, bit će prihvaćen", saopćeno je danas iz OHR-a.

Schmidt je zahvalio "predanim posrednicima", izaslanicima SAD-a i Evropske unije Matthewu Palmeru i Angelini Eichhorst.

"Cijenim spremnost svih uključenih da predoče nact koji poštuje različitosti i demokratske principe u BiH, uz očuvanje evropske perspektive za njene građane. Nadam se da će iz Neuma stići dobre vijesti za poboljšanje Izbornog zakona", poručio je Schmidt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...