ŠEFIK DŽAFEROVIĆ SE U ANTALIJI SUSREO I SA VJOSOM OSMANI: "O priznanju Kosova ne postoji unutrašnji konsenzus u BiH"

Džaferović je kazao da o priznanju Kosova ne postoji unutrašnji konsenzus u Bosni i Hercegovini, ali da navedeno ne treba da bude razlog da ne postoji komunikacija i saradnja - objavljeno je na jnjegovoj Facebook stranici.

  • Vijesti

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se danas sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani na marginama Antalija diplomatskog foruma. Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji i odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

Džaferović je kazao da o priznanju Kosova ne postoji unutrašnji konsenzus u Bosni i Hercegovini, ali da navedeno ne treba da bude razlog da ne postoji komunikacija i saradnja - objavljeno je na njegovoj Facebook stranici.

Kazao je da zvaničnici Bosne i Hercegovine i Kosova učestvuju zajedno u multilateralnom formatima vezanim za regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu, te da komunikaciju treba unapređivati u korist građana.

Džaferović je dodao da Bosna i Hercegovina ima najrigidniji vizni režim s Kosovom, što otežava slobodu kretanja ljudi, roba, kapitala i usluga, te da je u saradnji sa Evropskom unijom potrebno raditi na liberalizaciji postojećeg režima.

Istaknuta je zajednička opredijeljenost za implementaciju sporazuma o Zajedničkom regionalnom tržištu koji je, kao dio Berlinskog procesa, potpisan na Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan u Sofiji.

Sastanku je prisustvovala i ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gërvalla-Schwarz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...