KILOGRAMI SE BRZO TOPE: Ukoliko želite trajno smršaviti isprobajte ove savjete, mnogima su pomogli...

Gubitak kilograma varira od osobe do osobe i zapravo uglavnom ovisi o metabolizmu, a naravno i o uloženom trudu.

  • Zdravlje

  • 29. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 0

Takozvane “brze dijete” mogu učiniti da izgubite 10 kilograma viška, no ti izgubljeni kilogrami će se vratiti istom brzinom kojom ste ih skinuli, s obzirom na to da se u 10 dana brze dijete može izgubiti samo voda, a ne masno tkivo.

Dakle, isključimo brze dijete uz pomoć kojih skidate 10 kg u 10 dana i fokusirajmo se na zdravo mršavljenje.

Gubitak kilograma varira od osobe do osobe i zapravo uglavnom ovisi o metabolizmu, a naravno i o uloženom trudu. Ako je metabolizam brz, kilogrami će se naravno i skidati brže, a ako je spor, bit će potrebni neki dodaci kako bi se on ubrzao.

Nikada se nemojte izgladnjivati kako biste brzo skinuli višak kilograma, radije se okrenite zdravoj prehrani i vježbanju. Zdrava prehrana i vježbanje će naravno imati sporiji učinak od izgladnjivanja, no kasnije vam se ti kilogrami neće tako brzo vratiti.

“Svi koji žele izgubiti kilograme trebaju redovno vježbati i provesti kalorijsku restrikciju kako bi povećali šanse za gubitak neželjene težine“, potvrđuju i Swift i suradnici, znanstvenici britanskih i američkih instituta koji su proveli opsežno ispitivanje objavljeno 2014. godine u znanstvenom časopisu Progress in Cardiovascular Diseases o tome kako vježbanje utječe na gubljenje kilograma.

Istraživanje je bilo potaknuto činjenicom da je u Sjedinjenim Američkim Državama 66.3% odraslih osoba pretilo ili ima prekomjernu težinu. Mnogi ljudi žele brzo smršaviti, ali bez uloženog truda, što je jednostavno nemoguće.

Neki razumni period za skidanje 10 kg bi otprilike bio 2 do 3 mjeseca.

Još jedna pogreška kod mršavljenja je biranje samo kardio treninga. On je zapravo vrlo dobar za mršavljenje, no ako budete samo trčali, gubit ćete uz masno tkivo i mišiće, što nikako nije preporučljivo. To će rezultirati mlohavim tijelom, dakle u tom slučaju ništa od zategnute stražnjice i snažnog trbuha.

Radije kombinirajte kardio trening s treningom snage. Utega se ne morate bojati, oni će vam pomoći da zategnete mišiće i oblikujete tijelo, a ako radite s utezima manje kilaže, nećete se “nabildati”.

Isto tako, kada radite kardio trening, nemojte se ograničavati samo na traku za trčanje, već u svoju rutinu vježbanja uvrstite vožnju bicikla, plivanje ili veslanje.

Budite strpljivi i skinite kilograme na pravilan i zdrav način. S brzim dijetama dogodit će se to da ćete kilograme izgubiti, kilograme vratiti još brže, a onda ćete biti vrlo nezadovoljni i samo se sve više debljati.

Par mjeseci za gubitak do 10 kg ipak nije puno, a dugoročno ćete biti puno zadovoljniji svojim tijelom i uspjehom.

U zdravom mršavljenju uveliko vam mogu pomoći prirodni dodaci prehrani koji potiču metabolizam i pojačavaju termogenezu, odnosno topljenje masnih naslaga.

Neke od smjernica zdrave prehrane za mršavljenje koje navodi Healthline su:

-jedite visokoproteinski doručak

-smanjite unos zasićenih masnih kiselina, fast food prehrane i procesuiranih suhomesnatih namirnica

-pijte puno vode i izbjegavajte zašećerene sokove

-jedite namirnice s puno vlakana poput voća i povrća,

-spavajte redovno i dovoljno

-jedite male obroke barem pet puta dnevno

-izbjegavajte alkohol i duhan

pšenični kruh zamijenite integralnim, a isto vrijedi za tjesteninu

-za pripremanje hrane koristite biljna ulja poput maslinovog, lanenog ili bučinog

Osim toga, važno je da u tijelo unosite puno vitamina i minerala u organizam, posebno ako redovno trenirate.

Najčešći dodaci prehrani koji se koriste pri mršavljenju su:

-zeleni čaj

-kofein

-kapsaicin

-laksativi

-diuretici

-L – karnitin

-glukomanan

Prije svake veće promjene prehrane, obavezno se savjetujte s liječnikom, posebno ako ste kronični bolesnik. Najbolje individualne savjete ćete dobiti od liječnika ili profesionalnog nutricioniste koji će prema vašim potrebama kreirati plan i program zdravog mršavljenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...