BRANISLAV BORENOVIĆ OGORČEN: "Pljušte sankcije BiH ka Rusiji dok Dodik lažno srbuje"

"Ovo pokazuje da se član Predsjedništva BiH iz RS ne bavi svojim poslom za koji ima ustavna ovlaštenja", kaže Borenović

  • Politika

  • 06. Avg. 2022  

  • 0

"BiH se pridružila novim sankcijama Rusiji dok Dodik ima unosnijih poslova" objavio je na svojoj fajsbuk stranici predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Visoki predstavnik za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Josep Borrell ovih dana je objavio da se BiH pridružila i posljednjim odlukama Vijeća EU o sankcijama Rusiji" tvrdi Borenović.

"Tačnije, BiH se kao potencijalni kandidat zajedno sa zemljama kandidatima za članstvo u EU, Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom, Ukrajinom i Albanijom uskladila sa 4 posljednje odluke o sankcijama Savjeta EU, tri od 21. jula i jednom od 25. jula, 2022/1271, 2022/1272, 2022/1276 i 2022/1313, na isti način kao i do sada, od 25. februara na ovamo kojima se uvode ili produžavaju restriktivne mjere i proširuju spiskovi osoba i subjekata koji su pod sankcijama zbog Ukrajine.

Jasno se navodi da EU prima na znanje posvećenost ovih zemalja koje obezbjeđuju da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Vijeća EU, što se posebno pozdravlja.

Takođe, Borrell je nedvosmisleno potvrdio da je Srbija jedina država na Balkanu koja se nije pridružila sankcijama protiv Rusije!

Ovo su nepobitne činjenice, sve ostalo je bijeg od istine i farsa. Ovo pokazuje da se član Predsjedništva BiH iz RS ne bavi svojim poslom za koji ima ustavna ovlaštenja!

On se zato itekako bavi Ljubijom, Aluminom… gdje nema nadležnost, ali očigledno ima motiv! Vjerovatno dosta unosniji" zaključio je predsjednik PDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...