ODLUČNA REAKCIJA GRADONAČELNICE SARAJEVA: Benjamina Karić podnosi krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu!

"Grad Sarajevo će se obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela", poručila je Karić. 

  • Vijesti

  • 13. Sep. 2022  13. Sep. 2022

  • 3

Dokumentarni film slovenskog reditelja Mirana Zupaniča koji otkriva malo poznatu, ali brutalnu priču o fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva, izazvao je čitav niz reakcija u BiH i regionu.

Reditelj Zupanič se, dakle, odmah suočio kako sa pohvalama, tako i sa osudama, ali u konačnici i prijetnjama. Nažalost, danas je stigla vijest da je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić najavio podnošenje krivične prijave protiv njega.

To je samo najbrutalnija reakcija od mnogih koje su iz manjeg bh. entiteta stizale prethodnih dana, a o čemu je Slobodna Bosna već pisala.  

Takvim prijetnjama i napadima neophodno je adekvatno odgovoriti, a policijske i pravosudne organe pozvati da detaljno istraže cijeli slučaj. Upravo je to danas inicirala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavom podnošenja krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu tokom agresije. 

"Sve nas je pogodila tema dokumetarnog filma 'Sarajevo safari" koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da tokom opsade Sarajeva pucaju po nedužnim civilima. Dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji umjesto da uputi poziv da se navedena zlodjela istraže, najavljuje podnošenje krivične prijave protiv režisera Mirana Zupaniča. 

Uradit ću sve ono što smatram ispravnim, a to je podnošenje krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača. Zbog prirode zločina, Grad Sarajevo će se obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela", poručila je putem Facebooka gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. 

Sve nas je pogodila tema dokumetarnog filma “Sarajevo safari” koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Tuesday, 13 September 2022

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...